Анализ сайта: http://

mk.wikipedia.org – Википедија

mk.wikipedia.org – Википедија
Ссылка на сайт:https://mk.wikipedia.org/wiki/Главна_страница
Яндекс ТИЦ:90
Информер:ТИЦ mk.wikipedia.org
Домен:mk.wikipedia.org
Присутствие в
Яндекс Каталоге:
Да
  • Тема: Универсальные энциклопедии
  • Источник: Коллективный
IP-адреса сайта:
  • 91.198.174.192
  • 2620:0:862:ed1a::1
Title:Википедија
H1:

Главна страница

Описание:Нет
Ключевые слова:Нет
Текст из страницы:Главна страница. Од Википедија — слободната енциклопедија. Прејди на: содржини, барај. Добре дојдовте на Википедија. слободната енциклопедија што може секој да ја уредува имаме 92.495 статии на македонски јазик. Избрана статија за оваа седмица. Московски Кремљ (руски: Московский Кремль ) — историски комплекс кој се наоѓа во центарот на Москва, Русија. Самиот комплекс е опкружен од реката Москва од југ, црквата Свети Василиј и Црвениот плоштад на исток, до Александровата градина на запад. Овој кремљ е најпознатата руска тврдина, во чиј состав се наоѓаат четири палати и четири катедрали. Самата тврдина е обиколена од Кремљските ѕидини, на кои пак се поставени дваесет кули. Самиот назив за Кремљ честопати се користи како метоним на владата на Советскиот Сојуз (1922 - 1991 ), бидејќи во тоа време овде се наоѓале работните канцеларии на генералните секретари, премиери, претседатели, министри и комесари. Денеска, комплексот служи како официјална резиденција на претседателот на Русија. Во текот на...
Размер страницы:111,07 Килобайт
Кодировка:Unicode (UTF-8); CodePage: 65001
Длина текста на странице:10029 символов
Длина текста без пробелов и разделительных знаков:8198 символов
Количество слов:1301 штук
Время загрузки страницы:0,812 секунд
Сервер:mw1325.eqiad.wmnet
X-Powered-By:HHVM/3.18.6-dev
Дата/время возврата страницы:Mon, 22 Jan 2018 10:07:23 GMT