Анализ сайта: http://

fingerprint-mk.blogspot.com – Fingerprint

fingerprint-mk.blogspot.com – Fingerprint
Ссылка на сайт:http://fingerprint-mk.blogspot.com/
Яндекс ТИЦ:0
Информер:ТИЦ fingerprint-mk.blogspot.com
Домен:fingerprint-mk.blogspot.com
Присутствие в
Яндекс Каталоге:
Нет
IP-адреса сайта:
  • 216.58.215.97
  • 2a00:1450:401b:807::2001
Title:Fingerprint
H1:Нет
Описание:Нет
Ключевые слова:Нет
Текст из страницы:skip to main, skip to sidebar. December 07, 2013. Писмо од Никола Карев до Гоце Делчев. Сами ние да се бориме за наша Македонија! Драги Гоце, Моите извештаи стануваат сè повеќе и повеќе само како голи констатации на оние свирепости и ѕверства што овој свет ги поднесува. Одамна требаше веќе да им се даде називот извештаи за несреќите и бедите на христијаните во Вилаетот. Во Крушевско и Битолско стануваат секојдневно ноќни блокади на села, а многубројните афери фрлаат многу луѓе в затвор. Не треба да чекаме повеќе, Гоце. Време е веќе да станеме и да се биеме. Да не чекаме слобода ниту од Грците ниту од Бугарите, ами сами ние Македонците да се бориме за наша Македонија, што ја засилува организацијата меѓу селаните и да не се споменуваат тврдењата дека „сите Македонци работеле за присоединувањето на Македонија кон Бугарија или Грција” Што се однесува до мене, никој не ќе може да ми ја одземе мојата храброст и мојот патриотизам. Драго ми е да Ти соопштам дека сите наши момци се готови...
Размер страницы:63,28 Килобайт
Кодировка:Unicode (UTF-8); CodePage: 65001
Длина текста на странице:7419 символов
Длина текста без пробелов и разделительных знаков:5910 символов
Количество слов:1118 штук
Время загрузки страницы:0,437 секунд
Сервер:GSE
Дата/время возврата страницы:Fri, 25 May 2018 04:59:32 GMT